was successfully added to your cart.

magtároló nagy

Augusztustól pályázható a  „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című felhívás, melynek keretében az infrastruktúra kialakítása, valamint a vagyonvédelem is teret kap!

 

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Kisméretű terménytároló, -szárító és -tisztító építése, korszerűsítése” című (VP2-4.1.2-16 kódszámú) felhívás.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg fókuszterületi megosztás szerint 19,68 Mrd Ft. A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket egyéni projekt esetén maximum 100 millió Ftkollektív projekt esetén maximum 300 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A pályázat célja a magyar mezőgazdaság versenyképességének javítása a megtermelt szántóföldi termények tárolási és szárítási kapacitásainak és erőforrás-hatékonyságának biztosítása által. A tárolók műszaki színvonalának biztosítása, illetve a betárolt termények hosszú távú tárolását elősegítő
technológiák fejlesztése.

A pályázat támogatja a terményszárítók, maximum 5000 tonna termény tárolásához szükséges terménytároló kapacitás, továbbá univerzális magtisztítók, elő- és utótisztítók létesítését. Továbbá támogatható a kisméretű terménytárolók, terménytisztítók és terményszárítók energiahatékonyságának javítása, és megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása.

A támogatási kérelmet benyújthatja az a mezőgazdasági termelő, amennyiben a támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkezik adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben, – fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben – mezőgazdasági tevékenységből származó legalább 6000 euró STÉ, de legfeljebb 350 000 euró STÉ üzemmérettel rendelkezik, illetve árbevételüknek legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

A támogatási intenzitás a közép-magyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%-a, a nem közép-magyarországi régióban (nem KMR) az összes elszámolható költség 50%-a.

A kérelem benyújtására 2016. augusztus 5-től van lehetőség.

A pályázati részletek itt olvashatók.

Forrás: www.palyazat.gov.hu és palyazatihirek.eu 

 

A Senit Kft OkoSfarm és AgrárSecurity ágazatai gyors és a pályázatba jól illeszkedő megoldásokat kínálnak mind a biztonságtechnikában, mind pedig az infrastruktúra kialakításában. Az egyedi igények alapján, hőmérséklet és párafigyelést, magtártelítettséget egyéb kamerás megfigyelést, áramfelvétel optimalizálást tudunk biztosítani. Árammentes helyeken napelemes konstrukciót is tudunk kiépíteni.

Részletekért hívja kollégánkat a+36 70/ 932-55-49 es számon!

 

 

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com