was successfully added to your cart.

Digitalizációs cikk

Mi őszintén reméljük, hogy igen!

A Senit Kft-n belül működő, AGRÁRSECURITY és OKOSFARM ágazatok készen állnak, hogy az agráriumot kiszolgáljuk informatikai háttérrel, legyen az megfigyelés, szabályozás, állapotfelügyelet, energia hatékonyságnövelés vagy akár a meglévő szigetszerűen működő rendszerek integrálása. Eddigi partnereink nagy megelégedéssel nyilatkoznak a már telepített rendszereinkről, és volt,  hogy 3-4 hónap alatt megtérült a beruházás!

A bitport, Sági Gyöngyi által írt mai cikke  is az agrárium digitalizációjának témakörét járja körül:

 „Az agrárium digitális átalakítását célzó stratégiáról számoltak be az annak elkészítésében érintett szervezetek képviselői a témát felkaroló Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) székházában. A hiánypótló dokumentum létrehozatalában az IVSZ mellett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és az Agrárgazdasági Kutatóintézet (AKI) vállalt aktív szerepet.

Az agrárium bevétele négy év múlva évi 300 milliárd forinttal növelhető!

A Digitális Agrár Stratégia (DAS) végkicsengése, hogy országos szinten minimális, 15-20 milliárd forint ráfordítást igénylő, de átfogó technológiai korszerűsítéssel az évtized végéig az ágazat jelenlegi, közel 3 ezer milliárdos kibocsátását évi 10 százalékkal, 300 milliárd forinttal lehetne növelni.

A hazai agrárágazat eddigi informatikai fejlesztéséből származó gazdasági előnyök ma még kihasználatlanok. A meglévő fejlesztések szigetszerűen működnek, jelentős adat- és adatminőség-vesztést eredményezve. Az uniós és hazai támogatásokkal vásárolt technológiák alapfelszereltségébe ma már beletartoznak az “intelligenciát” nyújtó eszközök, de azok csak megfelelő integráltsággal biztosítanak valódi gazdasági előnyt. A piac fejlődését ezek mellett még a szabályozás rendezetlensége, illetve az ágazat szereplőinek a hozzáállása, illetve tudáshiánya is gátolja.

Kulcskérdés a precíziós gazdálkodás

Varga Péter, az IVSZ Agrárinformatikai munkacsoportjának vezetője szerint az agrárágazat digitalizációjában kulcskérdés a precíziós gazdálkodás, ami végigkíséri a folyamatokat az adatgyűjtéstől, a feldolgozáson és döntés előkészítésen keresztül egészen a beavatkozásig…”

Az OKOSFARM koncepciónk segíti a mezőgazdaság gyors informatikai fejlődését is. További információkért és a saját gazdaságával kapcsolatos ötleteinkért hívja a kollégáinkat!

Telefonszám: 70/932-55-49

                             1/238-0719 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com