was successfully added to your cart.

Trakesz

Meglepetés az erőgépek piacán! Visszalépés, vagy inkább előre?

“Teljesen új traktorkonstrukció, de turbó, érintőképernyő és elektronika nélkül – visszatérés a múltba? Inkább előrelépés a jövőbe. Nem biztos, hogy minden gazdának, minden célra az a jó, amit rátukmálna a marketing.

A modern traktorokon mindent elektronika felügyel, a turbómotortól a sebességváltón át a guminyomásig. Nagy, színes érintőképernyőn kell beadni az utasításokat és leolvasni az adatokat. Ez hallatlanul sokféle lehetőséget nyit meg, és nagyon hatékonnyá teszi, illetve megkönnyíti a munkát. Mégsem vált ki maradéktalan elégedettséget.

Ha egy ilyen traktornak bármi üzemzavara támad, a képernyőböködésre kiképzett gépkezelő csak felteheti a kezét, és hívhatja a laptoppal kiérkező szervizt, ami dologidőben érzékeny veszteséget okozhat. Egyébként is: kinek van ötéves okostelefonja? Senkinek, mert előbb elavul, lehet kidobni. És ha egy ötven-százmilliós traktor nem egyéb már, mint motorral és erőátvitellel ellátott okostelefon? A gép vas része még ötven év múltán is működőképes, hozza az eredeti teljesítményét, de a számítógépes idegrendszer, amely behálózza, tizedannyi idő alatt elavulhat. Biztos megtermelte az árát ennyi idő alatt a gép? Mi lesz vele, ha végképp túlhaladott, és a fogyasztói szemlélet alapján már nem is frissíthető a szoftver?

Efféle kételyek teszik érthetővé, hogy a legkorszerűbb mezőgazdaságú nyugati országokban erősödik az igény kevesebb elektronikát tartalmazó erőgépek iránt. A főáramot persze nem érinti ez, de megnyithat egy piaci rést. Egy új piaci rést, amelynek van jövője.

Ha így nézzük, akkor lehet, hogy a változó idők pulzusán tartja ujját Dr. Renner Tamás, aki szerint a kis gazdaságoknak feltétlenül, de bizonyos munkákra a nagyoknak is előnyös lenne egy egyszerű, strapabíró, könnyen karbantartható és javítható, alsó méret- és árkategóriájú traktortípus. Ezzel minden további nélkül egyetértek, hiszen épp Rennerék meglátogatása előtt készítettem cégriportot egy gazdasággal, ahol a legmodernebb traktorok mellett ott áll a színben egy ötvenéves Dutra is. Rendszeresen használják, kifogástalan állapotban van. Piaci értéke körülbelül nulla, de amikor dolgozik, kivált egy megrendítően drága modern traktort.

Természetesen semmi értelme sem lenne fehér lapról kiindulva nekifogni motor és egyéb fődarabok megtervezésének. Sosem fizetődne ki a fejlesztés. Az igazi innováció nem ebben rejlik, hanem a kapható és saját gyártású komponensek ésszerű összeválogatásában, és azokból létrehozott késztermék sikerre juttatásában a piacon. Örömmel veszem tudomásul, hogy ebben is józan elvek érvényesültek. Turbóval jól meghajtott dízelmotor, akkora mechanikus- és hőterhelésekkel, hogy ha egyszer le kell venni a hengerfejet, nem biztos, hogy vissza is lehet szerelni, mert deformálódott? Ezerötszáz bar nyomással, a hajszálnál vékonyabb furatokon átnyomni a gázolajat egy közös nyomócsöves befecskendezéssel? Köszönjük, nem kell, jó lesz egy szívódízel, hagyományos adagolóval, de persze az előírásoknak megfelelő kipufogógázzal. Robotváltó helyett majd kapcsolgat a gazda. Ha kiszámítja magának, hány forintot takarít meg egy-egy kuplungozással és váltással, mosolyogni fog minden egyes alkalommal…”

Forrás: TotálCar

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com