was successfully added to your cart.

ventillátor Holsteinhez

Állattartó telepek kontrol megoldásai, hőmérsékletfelügyelet

A mai technika igen hatékony belső ellenőrzési feladatokat képes ellátni az állattartó telepek esetében is. Ezek a megoldások a mindennapi munkavégzést is segítik, ezáltal növelik a hatékonyságot és megvédik vállalkozásunkat az elkerülhető veszteségektől, melyek gondatlanságból, technológia be nem tartásából vagy egyéb ártó szándékból fakadnak. Most hőmérséklet-felügyeletet mutatjuk be.

Miért fontos?

A hőmérséklet és páratartalom megfigyelése az állattartás kiemelt fontosságú területe, mert mindenhol veszteségeket okozhat a nem megfelelő hőmérséklet és a nem optimális páratartalom.  Az állatok jóllétét is kedvezőtlenül befolyásolja, valamint a betegségek kialakulására is hatással van a szélsőséges időjárás.

Ahhoz hogy megfelelő klímát elérjük nem elég a folyamatos szellőztetés, fontos az állandó információ is az aktuális hőmérsékletről, hogy azt hatékonyan befolyásolhassuk.

Napjainkban a technikai vívmányoknak és a gyors információátvitelnek köszönhetően egyszerűen ellenőrizhetjük és szabályozhatjuk ezt a területet is.

Az OKOSFARM hőmérséklet-felügyeleti rendszere az tenyésztőknek az ideális megoldás.

Rendszerünk előnyei:

A villamos energia szabályozásával éves szinten jelentős megtakarítást tudunk elérni, hisz csak akkor és annyi áramot fogyasztunk, amennyi ténylegesen szükséges. Ez napjainkban nagy általánosságban a dolgozók által helyi szinten kontrollált formában valósul meg a gazdaságokban, tehát ha meleg van az alkalmazott bekapcsolja a ventilálást, vagy a párásítást.  Mint általában az emberi beavatkozásnál, itt is sok a hibalehetőség: nem jókor, nem jól, vagy nem megfelelő ideig használják az adott berendezést.

Mindez az automatizálással elkerülhető!

Az esetleges meghibásodások azonnali észlelése esetén gyors beavatkozás szükséges, ami a riasztással is ellátott rendszerünkkel jól megvalósítható. Távolról is elérhető információnak köszönhetően nem szükséges a fizikai jelenlét, így magas fokú hatékonyságot, kényelmet biztosít.

Szintén a hatékonyságot szolgálja az adatok naplózása, így visszamenőleg is ellenőrizhető egy-egy napra a  hőmérséklet illetve a páratartalom.

Az OKOSFARM megoldások dolgozói kontrollt is végeznek, ami megkönnyíti az ellenőrzést és a felügyeletet, valamint azonnali beavatkozást tesz lehetővé. Több személy is élőben láthatja a pillanatnyi állapotokat megkönnyítve ezzel az aktuális döntések meghozatalát.

A műholdképen látható istállóképek alapján lehet látni helyi szinten milyen adatok állnak rendelkezésre és hol van igény a beavatkozásra, így valósulhat meg, hogy távolról is felügyelhetjük a gazdaságunkat!

A felszabaduló dolgozói kapacitást más területekre tudják a partnereink összpontosítani, így még hatékonyabbá lehet tenni a munkavégzést, hiszen a hőmérsékletfigyelést és a szabályozást automatizálva lehet megvalósítani.

 

Automatizálható területek:

Ventilátor ki és bekapcsolásának lehetősége egy-egy istállóra lebontva is megvalósulhat. A párásító berendezések megfigyelése, az áram és vízfogyasztás optimalizálása érdekében, jól beilleszthető az általunk kínált rendszerbe. A fűtés és a szellőztetés is egyszerűen, gyorsan és költséghatékonyan szabályozható.

Reméljük, hogy felkeltettük érdeklődését az OKOSFARM koncepciónkkal kapcsolatban.

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com