was successfully added to your cart.

purple-690724_1920

Idén nyáron is gyönyörű égi jelenségekben lesz részünk!

“A Perseidák meteorraj általában augusztus közepére esik, melyet “Szent Lőrinc könnyeinek” is szokták nevezni a 258 augusztus 10-én mártírhalált halt Szent Lőrinc “emlékére”.  Fantasztikus látványra készülhetünk, a meteoritok a légkörünkben elégve látványos hullócsillaggá válnak. Az ismert meteorrajok közül a Perseidák rendelkezik az egyik legnagyobb sebességgel.

Már augusztus 10-től érdemes nézni az eget. A siker érdekében lehetőség szerint a városoktól távolabb tegyük ezt, a lehető legjobb körpanorámát garantáló helyeken.”

12.-én várható a legnagyobb látvány, így érdemes aznapra időzíteni az éjszakai megfigyelést.

“A legtöbb felvillanás 0-4 óráig tart majd. Az Earthsky cikke szerint idén különösen nagy látványban lehet részünk., hiszen akár 200- hullócsillagot is megfigyelhetünk egy óra alattaz északi féltekén. Ez duplája a megszokott értéknek.

Schwaegalp, 2010. augusztus 11.
Hullócsillag az égen a svájci Alpokban fekvő Saentis hegy fölött, Schwaegalp közelében 2010. augusztus 11-én. A csillagászok szerint az idén is a leglátványosabb látnivaló a Perszeidák. A meteorraj zápora óránként 50-100 fényes meteorral augusztus 11. és 12. éjjelén éri el csúcspontját azon szemlélődők számára, akik a városi fényektől távol figyelik a sötét égboltot. 
(MTI/EPA/ALESSANDRO DELLA BELLA)
Fotó:minden ami Anglia

Különböző hiedelmek is ismertek a csillaghullás kapcsán

A legismertebb, amit szinte mindenki tud, miszerint ha hullócsillagot látunk, akkor kívánjunk valamit. Ha azt senkinek nem áruljuk el, akkor a kívánság teljesül egy éven belül. A legszórakoztatóbb hiedelem szerint a hullócsillagok a fényükkel a szüzességüket éppen elveszítő lányokat számolják össze. ”

forrás: sokszinuvidek.24.hu

Ilyentájt már a betakarítás végén járnak sok gazdaságban, így egy kis éjszakái gyönyörködést igazán megérdemel mindenki.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com