was successfully added to your cart.

A digitalizált, “felokosított” mezőgazdaságé a jövő!

By 2016-06-10Hírek
digitalis_mezogazdasag3

Dinamikusan nő az agrárium területén is a digitalizálás

A biztonsági területeken túl, már sok vállalkozás felismerte, hogy egyéb területeit is modernizálnia kell, a veszteségek megelőzése,  a hatékonyság növelése és az optimális gazdálkodás  érdekében. Az AgrárSecurity több mint 2 éve a vagyonvédelmi és kontroll  területen dolgozik és mára már körvonalazódott, hogy mindezt hogyan lehet a magyar agrárigényekre kifejleszteni. A partnereinknél felmerült problémák alapján indultunk el a digitalizálás és optimalizálás irányába. Létrehoztuk az OkosFarm rendszert, mely  kontrollon túl  integrálja a digitális technológiákat egy könnyen használható egységgé.  pl.: információt ad a felesleges világításról, túl magas hőmérsékletről, kifogyó takarmányról. A jövőképünk, hogy kényelmesen, okostelefonról is lehessen  követni a farm eseményeit és adott pillanatban, távolról is be lehessen avatkozni a folyamatokba.

Az Agrotrend honlapján is megjelenő cikk alátámasztja, hogy jó irányba haladunk!

“Digitális technológiák nélkül ma már elképzelhetetlen a modern mezőgazdaság. Forradalmasítják a munkát a földeken, időt takarítanak meg, csökkentik a költségeket, növelik a hozamokat és csökkentik a környezeti terhelést.

A szakértők az elkövetkező évek digitális agrártechnológiájától közel paradicsomi állapotokat várnak: A PA Consulting Group mezőgazdasági technológiával foglalkozó vállalatok menedzserei körében folytatott felmérése szerint a digitális mezőgazdaság jelenleg öt milliárd dolláros világszintű piaca 2021-ig meg fog háromszorozódni. A legnagyobb növekedési potenciált a szakértők Észak-Amerikában látják, ezt követi Európa.

A felmérés eredményei:

  • A vállalatok közel 90 százaléka növekvő forgalmat vár az agrártechnika digitalizálásával.
  • A vállalatok mintegy 65 százaléka abból indul ki, hogy a hozzáférés az adatokhoz, és az adatok birtoklása 2021-ben a saját üzleti modellhez a legnagyobb fontossággal bír majd.
  • A technológiával és mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó vállalatok arra számítanak, hogy 2021-ig termékeik és szolgáltatásaik forgalmának 14 százaléka a digitális mezőgazdaságból fog származni.
  • Az ágazat vállalatainak kevesebb mint egyharmada rendelkezik jelenleg digitális mezőgazdasági részleggel.

Az ágazat szakértői az agrárgazdaságon belül három olyan alapvető területet látnak, amelyben a digitális segédeszközök a jövőben a legnagyobb különbséget fogják okozni:

  • Időjárással, termés érettségi fokkal, talaj tápanyagtartalommal, levegőminőséggel kapcsolatos valós idejű adatok növelik a terméshozamot.
  • A műhold adatok, az időjárás állomások és a mezőgazdasági gépek adatainak elemzése növeli a mezőgazdasági munka hatékonyságát.
  • A digitális alkalmazások információkkal látják el a gazdálkodókat a környezeti feltételekről és a mezőgazdasági termékekről.”

A tanulmányról: A PA Consulting Group 30 vezető képviselőt kérdezett meg a nemzetközi agrárszektor következő részterületein:

  • Agrártudomány (48 %), mezőgazdasági gépek és alkatrészek (22 %), technológia (15 %), egyéb mezőgazdasági területek (15 %).
  • A megkéredzettek közel kétharmada több mint 5 milliárd dollár éves forgalmú vállalatot vezet, 22 százalék 100 millió és 5 milliárd dollár közötti forgalommal rendelkező vállalathoz tartozik, és 15 százalék 20 millió dollár alatti.
  • A vállalatok 85 százaléka európai, 63 százalék észak-amerikai, 59 százalék dél-amerikai, 52 százalék ázsiai és 37 százalék afrikai üzletekre fókuszál.”

Forrás: agrotrend.hu / proplanta.de

OkosFarm lehetőségeinkről bővebben kollégáink adnak felvilágosítást. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com